Koopovereenkomst voor een auto

Voorbeeld koopovereenkomst voor een auto
Zoekt u een voorbeeld koopovereenkomst voor een auto? Bij Wetboek Plus geloven wij in de kracht van delen. Gratis en beschikbaar voor iedereen. Daarom bieden wij verschillende voorbeeld documenten aan die gratis en op eigen risico gebruikt kunnen worden. Hieronder treft u een voorbeeld koopovereenkomst voor een auto.

Voorbeeld koopovereenkomst voor een auto

Een koopovereenkomst kan op verschillende manieren tot stand komen. Dit kan bijvoorbeeld mondeling (zoals gebeurt bij de kassa van een supermarkt), maar voor grotere aankopen het is verstandig om een koopovereenkomst op papier te zetten.

Bijzondere bepalingen

Als er nog bijzondere afspraken gemaakt worden over de auto, dan is het verstandig om ook deze afspraken in de koopovereenkomst vast te leggen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan garantie of bijzondere opties waarover de auto beschikt.

Betaling in termijnen

Vaak zal de koopprijs voor de auto direct worden betaald; boter bij de vis. Het kan ook gebeuren dat de koopprijs in termijnen wordt betaald. In dat geval kan ervoor gekozen worden om een eigendomsvoorbehoud af te spreken (zie artikel 3:92 BW). Dat betekent dat de eigendom van de auto pas overgaat op het moment dat de laatste gedeelte van de koopprijs betaald is. Dat geeft de verkoper van de auto extra zekerheid. Als de koper bijvoorbeeld niet de volledige koopprijs betaalt, dan kan de verkoper de auto als eigenaar terugeisen.

Download de koopovereenkomst voor een auto