In een eerder artikel schreef erfrechtadvocaat mr. Edith Schnackers van Advocaten Familie- & Erfrecht dat de Hoge Raad arrest zou gaan wijzen in een zaak waarin de bevoegdheden van de executeur–afwikkelingsbewindvoerder een centrale rol spelen. Zij schreef dit artikel naar aanleiding van een lezenswaardige conclusie van Procureur-Generaal M.H. Wissink (ECLI:NL:PHR:2023:691). In deze procedure waren onder… lees meer »

’s Werelds grootste bierbrouwer AB InBev heeft een kleine Franse hobbybrouwer dringend verzocht de naam van zijn zelf geproduceerde bier te veranderen. AB InBev is producent van vele bekende biermerken, waaronder het merk ‘Leffe’. Sinds enkele maanden is de Franse hobbybrouwer de trotse producent van zijn eigen bier genaamd ‘Leff’. Twee maanden geleden heeft de… lees meer »

De curator is van oudsher belast met de vereffening van de boedel. Onder invloed van nieuwe wetgeving is zijn taak verder uitgebreid met de bestrijding van faillissementsfraude. Maar het zijn niet alleen ‘fraudeurs’ die door een curator het vuur aan de schenen kunnen worden gelegd; een te laat gedeponeerde jaarrekening kan al op aandacht van… lees meer »

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. De advocaten van Van Diepen Van der Kroef te Amsterdam kunnen dat onderschrijven. Op dagelijkse basis behandelen zij zaken met betrekking tot beroepsfouten, en staan zij professionals en gedupeerden bij in aansprakelijkheidskwesties. De gedupeerde zet doorgaans in op een schadevergoeding of zoekt genoegdoening bij de tuchtrechter. De professional op zijn… lees meer »

Soms is de kous niet af op het moment dat een eigenaar zijn grond heeft verloren door bevrijdende verjaring. Onder omstandigheden is het namelijk mogelijk om schadevergoeding te vorderen in navolging van het eigendomsverlies. In deze blog wordt door advocaat mr. Anne van Wijk – Driessen van Hekkelman Advocaten ingegaan op de vraag wanneer er… lees meer »

Als gevolg van de recente economische ontwikkelingen komen steeds meer ondernemingen in zwaar weer terecht. Ook het aantal uitgesproken faillissementen neemt sinds kort weer toe. Belangrijk is daarom dat u op tijd de problemen binnen uw onderneming signaleert en daarop de juiste acties onderneemt. In deze zevende blog van de 8-delige blogreeks ‘Herstructureren in crisistijd’,… lees meer »

Uw marketing- en ontwerpafdeling is druk in de weer geweest om voor uw nieuwe product een aansprekende verpakking te ontwerpen, met bijhorend etiket. Trots introduceert uw organisatie dit nieuwe product inclusief verpakking en etiket in de markt, met succesvolle verkopen tot gevolg. Enkele weken later moet u echter constateren dat uw concurrent haar product in… lees meer »

De overgangsperiode van de Wet Franchise is verlopen. Dat betekent dat alle franchiseovereenkomsten per 1 januari 2023 volledig aan de Wet Franchise moeten voldoen. Een goed moment voor u als franchisegever om in kaart te brengen of uw formule op orde is. Een belangrijke pijler van de Wet Franchise betreft de pre-contractuele informatieverstrekking. Inmiddels is… lees meer »