Van dropshipping naar serieus importeren of in het buitenland laten fabriceren

19 december 2022

Het is een mooie manier om een bedrijf te starten. Je vindt in een land als China, Indonesië of India een interessant product en besluit dat in Nederland online te gaan verkopen. Je houdt geen voorraad aan, maar bestelt pas bij jouw leverancier als jij de bestelling binnen krijgt. Dropshipping is een makkelijke manier om met minimale investering geld te verdienen. In mijn praktijk zie ik echter regelmatig mensen die tegen de nadelen aanlopen. Vaak zijn problemen heel goed te voorkomen door op tijd een professionaliseringsslag te maken. Advocaat Joost Wery van Damsté Advocaten schreef er een interessant blog over! 

Conformiteit

Als je niet levert uit eigen voorraad kun je niet controleren of het een product op het moment van verzending in goede staat verkeert en de leverancier het juiste product naar de klant stuurt (conformiteit). Zijn er problemen bij een levering aan jouw klant, dan ben jij verantwoordelijk. Maakt je dropshiplevrancier een fout, dan schaadt dat jouw reputatie. Maak daarom goede afspraken met je leverancier over zaken als garantie, retourzendingen, levertijden en aan te houden voorraden. Als een product goed loopt, is het verstandig een voorraad(je) in Nederland aan te gaan houden en zelf geleidelijk meer de verzending aan jouw klanten op je te gaan nemen.

Naamsbekendheid

Als blijkt dat er daadwerkelijk markt is voor een product is het verstandig om zelf het product onder een eigen merk te gaan verkopen en zo naamsbekendheid onder dat merk op te bouwen. Registreer op tijd een goed eigen merk en zorg ervoor dat niet een ander kan profiteren van door jou opgebouwde naamsbekendheid. Dropshipleveranciers verkopen hun producten immers ook aan andere webwinkels. Je moet zoveel mogelijk zien te voorkomen dat een concurrent dezelfde producten tegen lagere prijzen kan aanbieden. Veel leveranciers zijn bij een bepaalde orderomvang graag bereid om onder jouw label te fabriceren.

Productveiligheid

De producten die je als dropshipper aanbiedt aan consumenten in de EU moeten altijd voldoen aan Europese producteisen. Het kennen, toepassen en bijhouden van de regels en normen hiervoor vergt veel specialistische kennis. Het is verstandig hier tijdig begeleiding bij te vragen. De meeste EU-Richtlijnen (niet alle) verlangen dat aan het einde van een CE-markeringstraject het bekende CE-teken wordt aangebracht. Er is daarbij dan sprake van een aanzienlijke eigen investering die je moet zien te beschermen.

Het CE- markeringstraject bestaat in grote lijnen uit:

  • verificatie of het product aan de relevante Richtlijnen voldoet;
  • het verrichten van een risicoanalyse;
  • het opstellen van een gebruikershandleiding met de juiste informatie in de juiste talen;
  • het opstellen en tekenen van de Verklaring van Overeenkomst;
  • het aanbrengen van de CE-markering.

De klant kan jou aansprakelijk stellen in geval van (letsel)schade door een gebrekkig product. Zorg dat je zeker weet dat je product veilig is. Vraag je leverancier om documentatiemateriaal waaruit de kwaliteit en veiligheid van het product blijkt, of laat het zelf testen. Let erop dat je leverancier van buiten de EU niet ten onrechte een CE-markering op het product aanbrengt.

Douane, invoerrechten en (invoer-)btw

Bij invoer van producten uit landen buiten de EU moet de importeur mogelijk invoerbelastingen betalen. Verder betaal je als importeur altijd invoer-btw. Je Nederlandse klant zit er over het algemeen niet op te wachten om dit soort kosten aan een pakketbezorger te moeten betalen. Maak afspraken met je leverancier over het transport en de inklaring bij de Nederlandse Douane. Opnieuw is dit een reden om, zodra blijkt dat een product het goed doet, over te stappen op een ander model voor de import en het voorraadbeheer.

Dit artikel is geschreven door advocaat Joost Wery en verscheen eerder op de website van Damsté Advocaten

Geschreven door