Royston Drenthe failliet: kan hij zijn faillissement nog aanvechten?

1 december 2020

Het begon als jongensboek voor Royston Drenthe: in 2007 maakte de veelbelovende speler van Feyenoord een droomtransfer naar Real Madrid. In Spanje lag de wereld aan zijn voeten en speelde hij in het Estadio Santiago Bernabéu met de groten der aarde. Dertien jaar later is Royston Drenthe failliet verklaard. Niets is zo veranderlijk als de voetbalwereld. Maar kan hij faillissement nog aanvechten?

Vandaag werd duidelijk dat Royston Drenthe persoonlijk failliet is verklaard. Over de exacte achtergrond van het faillissementsverzoek is nog maar weinig bekend geworden. Wel werd duidelijk dat hij niet is verschenen op de zitting die heeft plaatsgevonden. Bekent dat er voor Royston Denthe geen mogelijkheden meer zijn om het faillissementsvonnis aan te vechten?

Toch, wel… In artikel 8 Faillissementswet is namelijk bepaald er gedurende 14 dagen na faillietverklaring verzet ingesteld kan worden tegen het faillissement. Door het tijdig instellen van verzet zal het verzoek nogmaals inhoudelijk worden behandeld en zal Royston Drenthe de gelegenheid hebben om verweer te voeren tegen de faillissementsaanvraag. Wellicht kan hij op deze manier het faillissement nog aanvechten.

Mocht het verzet niet slagen, dan heeft de curator de schone taak om het vermogen van Royston Drenthe ‘te gelden te maken’ en te verdelen over de gemeenschappelijke crediteuren. Nu maar hopen dat hij niet al zijn centen heeft uitgegeven aan dure truitje

Geschreven door